Crezi despre tine că te ACCEPȚI NECONDIȚIONAT?

  • Durata: 5 minute
  • Cost: gratuit

Datele empirice (Chamberlain şi Haaga, 2001; David, Schnur şi Belloiu, 2002) arată că implementarea acceptării necondiționate a propriei persoane în viața de zi cu zi este un factor protectiv în fața evenimentelor stresante. Cercetările sugerează (Chamberlain şi Haaga, 2001) că atunci când sunt învățați această „filosofie de viață validată empiric", cei mai multi oameni o asimilează mai ușor. Astfel, când au performanțe pozitive se evaluează pozitiv, iar când au performanțe negative își evaluează comportamentul, nu persoana, aceasta ducând la emoții negative dar funcționale (ex. tristețe), spre deosebire de emoțiile disfuncționale (ex. depresie).

Cum funcționează acest test

Acest test este un instrument psihologic pentru măsurarea acestui factor de sănătate psiho-emoțională, la un moment dat. Rezultatul reflectă nivelul de acceptare necondiționată a propriei persoane. Valori mari obținute indică o acceptare necondiționată a propriei persoane ridicată, în timp ce valorile obținute scăzute indică o acceptare necondiționată scăzută.

Instrucțiuni

Testul cuprinde o serie de propoziții cu care poți să fii de acord mai mult sau mai puțin. Citește-le cu atenție pe fiecare și marchează răspunsul potrivit prin selectarea, pentru fiecare afirmație în parte, variantei care ți se potrivește, utilizând următoarele opțiuni: aproape întotdeauna fals, de obicei fals, mai des fals decât adevărat, la fel de adevărat și de fals, mai des adevărat decât fals, de obicei adevărat, aproape întotdeauna adevărat. Dacă nu ești sigur/ă, optează pentru prima variantă care îți vine în minte.

Important: În calitate de editori ai acestui test online, ne-am străduit să facem testul cât mai fiabil și cât mai valid. Cu toate acestea, acest test oferă numai informații educaționale despre diferențele individuale. Informațiile sunt furnizate „ca atare” și nu trebuie interpretate ca reprezentând servicii sau evaluări / recomandări profesionale sau garanții de niciun fel. Autorii și editorii nu își asumă răspunderea sau responsabilitatea față de nicio persoană sau entitate pentru orice fel de pierdere sau daune legate direct sau indirect de informația de pe acest site web. Nu se oferă garanții de niciun fel, exprese sau implicite. Intimitatea ta este protejată. Toate rezultatele sunt anonime.

TT_Psihoaid_Centru de psihoterapie și psihologie

Cu experiența a peste 50.000 de ore în psihoterapie și hipnoterapie suntem pregătiți să vă ajutăm.

retina_TT_Psihoaid_Centru de psihoterapie și psihologie

Cu experiența a peste 50.000 de ore în psihoterapie și hipnoterapie suntem pregătiți să vă ajutăm.