ai întrebări, îți răspundem
Întrebări frecvente
Cu toții trecem prin perioade de stres, stări de anxietate sau conflicte interioare, însă trebuie să recunoaștem atunci când stresul obișnuit de zi cu zi se transformă în obstacol real. Atunci când îți afectează calitatea vieții, a relațiilor, a rezultatelor la locul de muncă, atunci când îți provoacă suferință, dependențe, sau implică modificări majore asupra stilului de viață, e cazul să soliciți ajutor specializat. Conștientizarea nevoii de psihoterapie este un prim pas pe care îl poți face pentru tine! Vezi detalii despre beneficiile psihoterapiei individuale.
Efecte pozitive se pot vedea chiar din cadrul primei ședințe, însă durata demersului terapeutic poate varia în raport cu obiectivele fixate, tipul de intervenție necesară (cognitiv-comportamental vs tratament cu spectru mai larg) și inclusiv în funcție de gradul tău de răspuns în cadrul terapiei. Clarificăm de la început obiectivele pentru care lucrăm și ce metode de evaluare aplicăm de la o ședință la alta, pentru a evalua constant rezultatele procesului terapeutic.
În cadrul primei ședințe ne cunoaștem, clarificăm obiectivele asupra cărora lucrăm și ce metode de evaluare vom urmări. Îmi doresc să aflu ce așteptări ai în privința terapiei și cât de dispus/ă ești să lucrezi pentru rezultatele dorite. De asemenea stabilim frecvența ședințelor ulterioare de terapie. Important este să conturăm viziunea procesului de lucru, a mentalității propice schimbării și a pașilor necesari pentru atingerea obiectivelor fixate.
Durata unei ședințe de terapie este de 50 de minute. Frecvența ședințelor poate fi săptămânală sau o dată la două săptămâni în funcție de obiectivele pe care le urmărim în terapie. Dacă îți dorești să extindem ședințele, putem face și acest lucru cu condiția să stabilim anterior acest aspect, facturarea urmând să reflecte durata ședințelor în mod proporțional.
Răspunsul este că durata psihoterapiei depinde de mai multe aspecte. Care sunt obiectivele tale? Ce se întâmplă în viața ta acum? Ce s-a întâmplat în trecut și îți afectează viața în prezent? Cât de mult îți dorești schimbarea? Sunt o mulțime de aspecte de care depind rezulatele și rapiditatea procesului terapeutic. Terapia poate dura câteva săptămâni, câteva luni sau chiar ani de zile. De la începutul terapiei stabilim cât mai clar obiectivele pe care le avem de atins și o serie de manifestări concrete prin care îți vei da seama de-a lungul terapiei că procesul funcționează pentru tine.
Da, terapia online diferă de cea tradițională doar ca mijloc de comunicare. Aproape toate metodele de terapie pot fi aplicate în mediul online, singurele condiții necesare: să ai o o conexiune stabilă la internet, parametri optimi audio-video și să îți asiguri un mediu privat în care sa vorbești. Terapia online este de asemenea confidențială și îți oferă chiar în plus flexibilitate. Poți participa de oriunde te-ai afla, de acasă, de la serviciu sau din deplasare. Terapia online poate aduce și alte beneficii: nu trebuie să te mai îngrijorezi de timpul petrecut în mașină, în trafic sau în cautarea unei parcări. În plus, putem lucra împreună chiar dacă nu te afli în București. Vezi detalii.
Decizia de a participa la psihoterapie de cuplu poate fi una dintre cele mai bune pe care le vei lua vreodată pentru tine și partenera/partenerul tău. Pentru că indiferent de cât de deteriorată ar putea părea relația, puteți încerca să o salvați sau măcar puteți încerca să înțelegeți de ce nu mai poate fi salvată. Nu e ușor să aduceți la lumină aspecte dificile din relație dar acest lucru poate însemna salvarea cuplului! Vezi detalii despre beneficiile psihoterapiei de cuplu.
Împreună, prin dialog, descoperim care sunt cauzele problemelor cu care familia ta se confruntă. Analizăm care sunt cele mai potrivite strategii pentru a face față provocărilor vieții de familie și care sunt cele mai bune metode pentru armonizarea comunicării și consolidarea relațiilor în familie. Dacă vrei ca membrii familiei tale să se cunoască și să se accepte unii pe alții cu dragoste și respect, începe cu propria ta sinceritate emoțională și deschidere către un sistem de sprijin din afara familiei! Vezi mai multe detalii despre beneficiile psihoterapiei de familie.
În timp ce anumite probleme și afecțiuni pot fi mai eficient adresate prin psihoterapie individuală, grupurile suport reprezintă fie o soluție complementară fie o soluție de sine stătătoare, cu multiple beneficii pe termen lung. În cadrul psihoterapiei de grup descoperi persoane care înțeleg perfect ceea ce trăiești, pentru că se confruntă cu aceeași problemă. Iar cel mai mare beneficiu atunci când faci parte dintr-un grup este că nu trebuie să faci totul singur! Vezi mai multe detalii.
În cadrul primei întâlniri urmărim să ne cunoaștem și să ne dăm seama cum putem să lucrăm împreună. În cazul în care copilul este minor, acesta trebuie neapărat însoțit de, preferabil, ambii părinți, atât pentru a-i cunoaște mediul familial, cât și pentru acordul necesar începerii terapiei.
În psihoterapia pentru copii utilizăm diferite tehnici și instrumente de lucru, cum ar fi terapia cognitiv-comportamentală, terapia dialectic-comportamentală, hipnoza clinică, teste clinice, teste proiective precum și terapia prin joc ce presupune utilizarea de povești, desene și jocuri. Toate metodele de lucru ajută copilul atât în identificarea și exprimarea emoțiilor cât și în deprinderea unor modalități de gestionare a emoțiilor, comportamentului și conflictelor. Psihoterapia pentru copii poate necesita discuții ample și cu membrii familiei pentru înțelegerea în ansamblu a mediului familial din care copilul face parte. Vezi mai multe detalii despre beneficiile psihoterapiei pentru copii.
Consilierea pentru dezvoltare personală aduce la suprafață ceea se află deja în tine. Toate acestea cu condiția să îți dorești suficient de mult schimbarea. Deoarece, consilierea pentru dezvoltare personală presupune în primul rând sa fii dispus/ă să îți asumi responsabilitatea asupra rezultatelor pe care le obții zi de zi fără a mai încerca să plasezi culpa asupra partenerului, societății, familiei etc, și dimpotrivă, să privești atent în interiorul propriei tale persoane și al propriului set de valori și condiționări. Dacă vrei rezultate diferite față de cele pe care le-ai obținut până în prezent, trebuie să acționezi în mod diferit ca până acum! Vezi mai multe detalii despre beneficiile consilierii pentru dezvoltare personală.
Dacă nu ai găsit răspuns răspunsuri la întrebările tale, nu ezita să ne contactezi.

Cu peste 20.000 de ore de experiență în psihoterapie și hipnoterapie cu mai mult de 1.500 persoane, suntem pregătiți să te ajutăm.

Cu peste 20.000 de ore de experiență în psihoterapie și hipnoterapie cu mai mult de 1.500 persoane, suntem pregătiți să te ajutăm.