Crezi despre tine că ești mai degrabă o persoană AUTOEFICACE?

  • Durata: 5 minute
  • Cost: gratuit

Acest test evaluează convingerile cu privire la capacitatea ta de a face fată unor situații de viață specifice. De altfel, percepția privind autoeficacitatea percepută influențează alegerea situațiilor în care un te vei implica sau a acțiunilor pe care le vei iniția, timpul și resursele alocate unei anumite sarcini respectiv cum te vei simți în timpul activității sau după.

Autoeficacitatea este corelată cu decizia de a te angaja în diverse comportamente, spre exemplu, în alegerea profesiei sau chiar a unei relații cu altă persoană. Altfel spus, autoeficacitatea vizează percepția propriilor abilități de a atinge un anumit scop.

Cum funcționează acest test

Acest test este un instrument psihologic pentru măsurarea autoeficacității, respectiv convingerea cuiva că propriile acțiuni pot fi responsabile de succesul unei anumite activități.
Rezultatul reflectă convingerile mai mult sau mai puțin ferme cu privire la eficiența ta într-un anumit domeniu, respective în sarcini sau situații particulare. Cu cât scorul este mai mare, cu atât acesta indică un nivel mai ridicat de autoeficacitate percepută.

Instrucțiuni

Testul cuprinde o serie de afirmații referitoare la activitatea dumneavoastră profesională/școlară/de un alt tip. Citește-le cu atenție pe fiecare și evaluează măsura în care ești de acord cu fiecare dintre ele. Menține în permanentă referire la o anumită activitate, utilizând următoarele opțiuni: complet neadevărat în ceea ce mă privește, în cea mai mare parte neadevărat în ceea ce mă privește, în cea mai mare parte adevărat în ceea ce mă privește, perfect adevărat în ceea ce mă privește. Dacă nu ești sigur/ă, optează pentru prima variantă care îți vine în minte.

Important: În calitate de editori ai acestui test online, ne-am străduit să facem testul cât mai fiabil și cât mai valid. Cu toate acestea, acest test oferă numai informații educaționale despre diferențele individuale. Informațiile sunt furnizate „ca atare” și nu trebuie interpretate ca reprezentând servicii sau evaluări / recomandări profesionale sau garanții de niciun fel. Autorii și editorii nu își asumă răspunderea sau responsabilitatea față de nicio persoană sau entitate pentru orice fel de pierdere sau daune legate direct sau indirect de informația de pe acest site web. Nu se oferă garanții de niciun fel, exprese sau implicite. Intimitatea ta este protejată. Toate rezultatele sunt anonime.

TT_Psihoaid_Centru de psihoterapie și psihologie

Cu peste 20.000 de ore de experiență în psihoterapie și hipnoterapie cu mai mult de 1.500 persoane, suntem pregătiți să te ajutăm.

retina_TT_Psihoaid_Centru de psihoterapie și psihologie

Cu peste 20.000 de ore de experiență în psihoterapie și hipnoterapie cu mai mult de 1.500 persoane, suntem pregătiți să te ajutăm.