Amalia Ștefănescu

Psiholog clinician și psiholog logoped

Am absolvit facultatea de psihologie din București, și am continuat cu un master în „Psihologie clinică, hipnoză și intervenții terapeutice de scurtă durată”. Sunt înregistrată la Colegiul psihologilor din România cu atestat de liberă practică în psihologie clinică și psihologie pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.

DSC_0173 copyÎn urma absolvirii, am urmat cursul de logopedie din cadrul Asociației logopezilor din România, cursuri de psihologiea copilului, terapie cognitiv-comportamentală, hipnoză și psihodiagnostic clinic. Participarea la conferințe cum ar fi ”International Conference Psychology and Society”, ”Effects of hypnotherapeutic techniques in diminishing perfectionistic self-presentation and selfesteem optimization” și altele, mi-a adus un plus de informație și idei noi pe care să le pun în practică în activitățile pe care le desfășor.

Am acumulat experiență profesională în intervenție terapeutică, integrare socială a persoanelor cu nevoi speciale și altele. Am activat în cadrul unui centru pentru copii autiști și cu alte nevoi speciale, fapt care mi-a adus satisfacție și experiență în interacțiunea și lucrul cu copiii.

În prezent lucrez în cadrul mai multor grădinițe, unde fac terapie logopedică cu copii de diferite vârste. Comunic foarte ușor cu copiii datorită răbdării, jocurilor și activităților interactive pe care le întreprindem în cadrul terapiei și astfel rezultatele nu întârzie să apară.

Logopedia este disciplina care se ocupă cu elucidarea problemelor de natură psihologică, sociologică și medicală a limbajului și urmărește stimularea, dezvoltarea și corectarea tulburărilor de limbaj.

Înapoi la Echipă