Program de dezvoltare personală pentru adolescenți

 

”ADOLESCENȚA – O PERIOADĂ ÎN CARE MĂ BUCUR SĂ DESCOPĂR”
(despre mine și viață)

Curs nou de dezvoltare personală pentru adolescenți în noiembrie – cu Madeleine Negoiță și Gabriel Pîrcălabu, psihologi la Centrul de Evaluare și Intervenție Psihologică București

Cu toate că fiecare adolescent este un individ cu o personalitate și interese unice, există anumite etape de dezvoltare pe care toți trebuie să le depășim în adolescență. În acest stadiu al vieții, trebuie să facem față unui complex proces de dezvoltare, cu transformări corporale și mentale profunde și cu efecte vizibile, uneori dificil de gestionat, atât de către adolescenți cât și de către cei din jurul lor. Dar, adolescența este și vârsta multor descoperiri, este vârsta la care testam limite, ne punem întrebări – Ce fac cu ce am primit de la familie? Cum mă descurc cu mine însumi, cu emoțiile și gândurile mele? Dar cu ceilalți? Ce-mi doresc si cum comunic asta?
Scopul acestor atelierelor de dezvoltare personală este de a înțelege și integra factorii tipici care apar în dezvoltarea adolescenților – gânduri, comportamente, emoții, atitudini și relații – astfel încât, adolescenții să descopere bucuria și oportunitățile pe care această perioadă a vieții le oferă din plin.

Până la sfârșitul acestui curs, participanții vor exersa:
– Gestionarea emoțiilor și stărilor
– Dezvoltarea relațiilor sănătoase cu ceilalți și cu sine însuși
– Cum să aprecieze și să utilizeze resurse, abilități / cum să abordeze vulnerabilitățile
– Cum să descopere și să accepte cine sunt
– Să își propună scopuri și obiective echilibrate.

Cui se adresează?
Programul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani.

Cât durează programul?
Durata totală a programului este de șase săptămâni. Atelierele se desfășoară săptămânal, timp de maxim o oră și jumătate, începând cu ora 11.
Prima întâlnire are loc în data de 03 noiembrie 2013.

Cum fac înscrierea?
Pentru participarea la cursurile de dezvoltare personală este necesară înscrierea prealabilă prin SMS la numărul de telefon 0775 39 49 11 sau pe e-mail: contact@ceipb.ro. Se vor preciza numele complet al tânărului/ei, vârsta și un număr de telefon al unuia dintre părinți.

Care sunt costurile?
Costul unei ședințe este 95 de lei.

QR-dezv adoles