Abordarea noastră

Credem într-o abordare competentă, colaborativă, transparentă și adaptată pentru dumneavoastră.

Primul lucru pe care îl veți remarca la Centrul de psihoterapie și psihologie Psihoaid este acela că alocăm timp pentru a stabili ceea ce noi numim „cadrul psihologic de lucru”.
În termeni simpli, acesta constă  în stabilirea unui punct de plecare, pe baza experiențelor de viață prezentate de dumneavoastră, pe baza modului de interacțiune față în față, în cabinet, cu psihologul specialist și, uneori, pe baza testelor psihologice. Împărtășim acest lucru cu dumneavoastră, pe măsură ce clarificăm dificultățile prezente, și stabilim împreună obiective terapeutice.

Ne deosebim de alte practici de psihoterapie, prin faptul că suntem psihologi profesioniști. Prin urmare, suntem practicieni formați în, și orientați spre mediul științific, ceea ce înseamnă că, în practică, folosim abordări bine studiate și bine probate ca fiind benefice. De cele mai multe ori facem evaluări înainte și după sesiunea de psihoterapie sau consiliere, pentru monitorizarea eficienței intervențiilor.

Durata psihoterapiei sau consilierii oferite variază în funcție de tipul de problemă sau de rezultatul evaluării psihodiagnostice. De asemenea, depinde de gravitatea și de perioada prezenței dificultăților întâmpinate. Pentru tulburări de anxietate, de exemplu TOC, fobii, anxietate socială, tratamentul poate ajunge la 8-20 sesiuni. Pentru tulburările cu durată mare de prezență, cum sunt tulburările de personalitate, durata poate fi mai lungă,. O estimare a numărului de sesiuni probabil necesare va fi efectuată după evaluarea inițială.